top of page

Procapil Nedir ? Yan Etkisi Var Mı?

Güncelleme tarihi: 12 Eki 2022

Procapil Nedir?

Procapil, zeytin ağacı yapraklarından elde edilen Apigenin, Oleanolik Asit ve Biotinoyl Tripeptide-1 vitaminli matriksin kombinasyonudur. Saç dökülmesini önlemek için foliküllerin yaşlanma süreciyle savaşır. Kozmetik sektöründe; şampuanlar, losyonlar, saç kremleri ve saçta bırakılan ürünler gibi saç güçlendirme ve saç dökülmesini önleyici uygulamalarda kullanılmaktadır.

Saç dökülmesinin en önemli nedenlerinden biri olarak görülen DHT ile savaşır. DHT, Halk arasında "Saçkıran" ya da "Kılkıran" olarak bilinen Alopesinin birincil nedenlerinden biridir. DHT, Saç foliküllerinin daha uzun dinlenme sürelerine ve daha az büyüme sürelerine sahip olmasına neden olur. Çünkü önemli besinlerin Dermal Papilla hücrelerine ulaşmasını engeller.

Dermal Papilla hücreleri yeni saç kökleri oluşturmak için bölünür ve farklılaşırlar. Önemli besinlerden yoksun kalırlarsa azalırlar ve sonucunda güçlü sağlıklı saçlar yetiştiremezler.



Saç Kaybına Karşı Doğal Formül

Saç dökülmesi, günümüz de birçok insanın problemi olmakla beraber birçok kişinin de öz güveni eksikliği hissetmesinin en büyük nedenlerinden biridir. Yüzde 95 kalıtsaldır ve ailenizde belirginse onu miras alma olasılığınız yüksektir.

Procapil, saçı güçlendiren ve doğal olarak saç dökülmesini önleyen yeni bir atılım formülüdür. Procapil, vitaminli matrikini apigenin ve oleanolik asit ile birleştirerek saç dökülmesinin ana alanlarını hedefleyen 2 güçlü fonksiyon oluşturur.


Procapil'in Fonksiyonları

İlk fonksiyon, hücrelerin iletişimini kolaylaştırır ve DHT'nin etkilerini önlemek için bu hücreleri bir arada tutar.

DHT, “Dihidrotestosteron” anlamına gelir. Erkeklerde ve Kadınlarda saç dökülmesinde büyük rol oynayan testosteronun kimyasal bir türevidir.

DHT Etkilerini Azaltmanın Önemi

DHT; 5 Alfaredüktaz adı verilen bir enzim ile etkileşime girdiğinde oluşur. Genellikle prostat bezlerinde, testislerde, adrenal bezlerde ve saç köklerinde bulunur.

DHT, yeni saç folikülleri oluşturmak için bölünen ve farklılaşan Dermal Papilla hücrelerine ulaştığında, sağlıklı saç folikülleri için temel besinlerin emilimini zayıflatır. Neyse ki bilimsel gelişmelerle birlikte Procapil'in, DHT'nin saç folikülleri üzerindeki etkisini büyük ölçüde azalttığı gözlemlenmiştir.


Procapil'in Diğer Faydaları

İkinci fonksiyon, kafa derisindeki dolaşımı artırır. Bu sayede yeteri kadar beslenemeyen saç derisinin daha iyi beslenmesini ve saçların kalınlaşmasına destek olur.

Klinik çalışmalar devam etmekte ve şaşırtıcı sonuçlar elde edilmektedir. Hücrelerin mitotik oranı 2 hafta sonra kök kılıfında artış gözlemlenmiştir. Bu da hücre çoğalmasının arttığını açıkça göstermiştir.

Procapil, saçları daha güçlü, daha sağlıklı tutan koruma ve onarım etkileri sağladığını kanıtlayan, doku onarım mekanizmalarından sorumlu bir dizi geni aktive etmektedir.


İçerdiği procapil ve besleyici aktifler sayesinde Fitcare Saç Besleyici Losyon ile saçınıza yeniden merhaba demek artık elinizde. Fitcare İlaç Kozmetik geliştirdiği saç besleyici losyonları sayfamızdan sipariş edebilirsiniz.



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page